Szalóky Faáru Kft.

6725 Szeged, Máglya sor 12. szalokyfaaruszeged@gmail.com

Faanyagokról / Termékeinkről általában

Építő fa:

Első osztályú és másodosztályú, Ukrajnából importált szerkezetépítő faanyag. Gerenda, szarufa, fogópár, szelemen, palló, deszka, léc. Akár gyalulva, esetleg impregnálva. Építőfa kinálatunk méretpontos, légszáraz fenyő fa fűrészáru, kiváló minőségű tetőanyag, folyamatos akcióban. Az Ön számára szükséges mennyiség árának kiszámításához használja bátran fűrészáru kalkulátoronkat.

 

Építő Faanyag gyalulása, impregnálása

A nálunk vásárolt fűrészárut kérésére rövid határidővel meggyaluljuk ill. bemártásos technológiával impregnáljuk. A tető velejárója a felhasznált faanyag megvédése, kártevőmentesítése. Az általunk használt merítőkád, Bohemit QB Antifles faanyagvédőszert használva, 11 méteres hosszúságig képes a fenyfűrészáru 100%-os kártevővőmentesítésére, impregnálására, amelyet tanusítvánnyal igazolunk.

Telephelyünkön elhelyezet mártókádba kérésre kezeljük a faanyagokat gomba és rovarmentesítő szerrel. Bohemit QB Antifles mártóanyaggal vonjuk be a fa felületét, mártás technológiával. Ez hosszú távú védelmet nyújt a faanyagoknak.

Ha igény van rá kérhetik a faanyag gyalulását, amit négyfejes gyalugéppel végzünk el. Van még egy vastagsági gyalugépünk, mellyel az anyag vastagságán tudunk módosítani. Látszódó faszerkezeteknél elengedhetetlen a faanyag felületének simává tétele, gyalulása. Az általunk gyalult gerendák és pallók készek arra, hogy egy hangulatos kerti sütögető, egy szép terasz vagy előtető készüljön belőlük. A gyalult fűrészáru ellenállóbb a penész és a farontó bogarakkal szemben, könnyebenn felület kezelhetőek, pácolhatóak. Telephelyeinken kapható deszkák meggyalulva kitűnően használhatóak kerítések kialakításához.

 

Szélezetlen Műszárított anyagok:

Ezeket az anyagainkat általában asztalos iparban használják fel. Lapra vágott, kérges faanyag amely további megmunkálást igényel. Manapság felhasználják kerítésnek, álló vagy fekvő csíkokban felcsavarozzák a tartó oszlopokra a fahasábokat, és ezáltal egy igen naturális kerítést kapnak. Műszárítást műszárító kamrákban hajtanak végre a fa anyagán, magas hőfokon szárítják ki a fát, ami ezáltal elveszíti víztartalmát, és nem engedi tovább tekeredni, csavarodni, mozogni az anyagot.

 

Lambéria:

A lambéria deszka borovi fafajú keskeny deszkából készülő, a színlapján simára gyalult, egyik oldalán teljes hosszban hornyolt, másikon ereszékkel (csappal) kiképzett, meghatározott keresztmetszetű késztermék. Színlapként a fűrészáru bél felőli lapját kell kialakítani. Felhasználási szempontból külső és belső burkolásra kiválóan alkalmas, mely elsősoron a minőségi ukrán alapanyagnak köszönhető. Környezetnek kellemes hangulatot ad, esztétikus, egyszerűen felhasználható/ lerakható. Bútorgyártásban is alkalmazzák, kutyaházak, kerti szerszámtárolók készítésére kiválóan alkalmas. Szabvány méreteinek köszönhetően későbbiekben könnyen pótolható. Felülete könnyen kezelhető, lakkozással, festéssel vagy pácolással. Borovi lambériánk alkalmas beltéri vagy kültéri burkolásra.

Hajópalló:

Cégünk járófelületes hajópallót is forgalmaz, melyek kialakításukban hasonlóak a lambériához, de vastagabbak, és ezáltal lehetővé teszik hogy járni lehessen rajtuk. Rögzítésük egyszerű a csapoknak, és a nútoknak köszönhetően könnyen egymás mellé illeszthetőek. A kiváló borovi alapanyagnak köszönhetően időtálló, jó minőségű szerkezeteket kapunk a hajópallóval bevonva.

 

OSB:

Az OSB (Oriented Strand Board) három rétegű, irányított forgácselrendezésű speciális ragasztással készült faforgácslap. 6 mm – fal- és mennyezet burkolatok

8 mm – szarufa alá, tető alsó síkja, egy utas raklap

10 mm – íves felületek zsaluzata, csomagolás

12 mm – kész- és faház építés, szállító ládák, tetőhéjalás

15 mm – külső-belső falelemek, tengeren túli szállítás

18 mm – állványpadló, tetőtárcsa, monolit zsaluzat

 

Termék előnyei: jó szilárdsági mutatókkal rendelkezik (pl. a faforgácslaphoz képest) formatartó, állandó műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen megmunkálható, dekoratív. A rétegelt lemezzel szemben előnye, hogy alacsonyabb értékű alapanyagból lehet előállítani, emiatt fajlagosan olcsóbb.

 

RAGASZTOTT GERENDA:– új dimenziók a faszerkezet terén

Csekély súly, kis keresztmetszetek, nagy fesztávok ez a három lényeges érv, melynek köszönhetően a ragasztott gerenda (BSH), mint építőanyag, rendkívül népszerű. Előnyei a kiváló statikai jellemzők, a természetes, tetszetős külső, hangsúlyos megjelenés a modern építészetben. Esztétikus, mechanikus BSB-kötések alakalmazásával akár 100 méteres fesztáv is elérhető.

A réteges felépítésének köszönhetően mérettartó, a duzzadás és a beszáradás minimálisra csökkentése, nem csavarodik, minden oldalán gyalult.

 

Tetőfólia (Masterplast)

Vízzáróság

A tetőfóliák legfontosabb funkciója, hogy a tetőfedésen átjutott nedvességet levezesse, második védelmi vonalként védje az alatta levő szerkezeteket, tereket. A tetőfedő anyagok nagy többsége nem ad vízhatlan fedést, torlószél, záporok hatására valamint porhó formájában a csapadék egy része átjut a fedésen. Egyes kondenzációra hajlamos fedőanyagok esetén a visszacsepegő párától is a tetőfólia adhat védelmet.

A tetők beázásának kockázata annál nagyobb, minél alacsonyabb a hajlásszög, minél hosszabb a víz útja, minél bonyolultabb a tetőidom. A tetőfedő anyagok között is komoly különbség van vízzáró képességükben. A tetőformán és a fedés anyagán felül jelentősen nő a kockázat (a beázás, nedvesedés okozta kár), ha tetőtér-beépítés van, vagy a tető alatt nedvességre érzékeny anyagok, szerkezetek vannak. A fenti tényezők együttes mérlegelése alapján kell a megfelelő alátéthéjazatot kiválasztani. A legegyszerűbb és legolcsóbb alátéthéjazat a tetőfólia, melyet kivitelezhetünk szabadon belógatva vagy aljzatra, deszkázatra fektetve.

 

DANA LIM FARAGASZTÓ

D3-mas és D4-es vízállóságban kaphatók üzletünkben. 750 ml, és 5 kg-os kiszerelésben. 20 kg-os rendelés útján kapható. Kültéri és beltéri faanyag ragasztására is alkalmas.

 

MILESI / HYDROCROM VÉKONYLAZÚR RENDSZER

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET: Az XGT vékonylazúr rendszert a nem mérettartó faanyagokból (PL: gyalult deszka, palló, gerenda) készülő. esőnek, csapadéknak közvetlenül kitett kültéri faszerkezetek (PL: kerytés, pergola, kerti pad, oromdeszkázat, gerendafal, lambéria) védelméhez javasoljuk.

FELHASZNÁLÁSI MÓD:  Ecsettel két rétegben vékonyan elkenve.

JELLEMZŐK:  A faanyagba beszívódik, és a felületnek természetes, enyhén viaszos hatású megjelenést biztosít. Filmréteget nem képez, nem gátolja az esetleges repedéseken vagy bütü-felületeken keresztül a fa belsejébe szívódó nedvesség szabad kipárolgását.

 

VORMANN FAÖSSZEKÖTŐ VASELEMEK

Széles választékban kaphatók üzletünkban VORMANN faösszekötő vaselemek, melyek segítségével egyszerűen és gyorsan felépíthetők a fa építmények. PL: terasz, előtető, fa épületek, tetők, kerti fészerek faanyagának stabil, biztos összeillesztése.